Dropbox is een uitstekende oplossing voor wie bestanden naar de cloud wil back-uppen, en vooral ook voor wie toegang tot die bestanden wil hebben van op verschillende apparaten. Vervelend is wel dat Dropbox uitsluitend synchroniseert met data uit je lokale Dropbox-map. Tenzij je Boxifier installeert

Meteen na de installatie stuurt Boxifier je via e-mail een zescijferige code op. Die is nodig om met (de gratis licentie van) het programma aan de slag te kunnen. Zodra Boxifier is opgestart, toont het programma je een overzicht van alle mappen die automatisch via en met Dropbox worden gesynchroniseerd. Initieel is dit overzicht logischerwijze leeg, maar vanuit het contextmenu van de Verkenner breng je daar snel verandering in.

[download_file]

Je vindt hier namelijk een optie om die map naast Boxifier alsnog met Dropbox te synchroniseren. Je bepaalt daarbij zelf hoe die map aan de zijde van Boxifier moet heten (het blijft binnen Dropbox weliswaar een submap van de map Boxifier).

Belangrijk is ook dat je de ‘beschermingsmodus’ voor die map kunt activeren. Dat moet je zeker doen wil je vermijden dat data uit de lokale map zullen worden geüpdatet of verwijderd wanneer je gelijkaardige aanpassingen uitvoert aan de data in de overeenkomstige map binnen Dropbox.

Jammer genoeg blijft die bescherming slechts 30 minuten actief in de gratis versie van Boxifier. Er zijn trouwens nog wel meer restricties waarmee je in deze versie af te rekenen krijgt. Zo is het alleen met een commerciële variant (vanaf circa 29 euro) mogelijk om ook mappen op externe schijven of een NAS met Dropbox te laten synchroniseren.

Hoe dan ook, voor wie uitsluitend willekeurige lokale mappen aan zijn tweerichtingssynchronisatie met Dropbox wil toevoegen, is de gratis versie van Boxifier een prima uitweg.

External links

Synchroniseer elke map met Dropbox