De downloadmodule zoals die wellicht ook in jouw browser zit, voldoet wanneer je slechts sporadisch een bestand downloadt van het internet.

Wie echter frequent (grote) bestanden binnenhaalt, is beter af met een heuse downloadbeheerder als Download Ninja. Die laat je niet alleen sneller downloaden, maar ook efficiënter en met meer gebruikscomfort.

[download_file]

Browserextensie
In de standaardversie van Download Ninja (voor Windows 32- en 64-bit) zit tevens een browserextensie voor Internet Explorer vervat. Meteen na de installatie krijg je echter de gelegenheid ook een extensie voor een drietal andere browsers te downloaden en te installeren.

Download Ninja is standaard bereikbaar vanuit het systeemvak van Windows en vanuit een zwevend icoontje op je bureaublad. Uiteraard ook via (de extensie in) je browser. Meer zelfs, het volstaat een downloadlink aan te klikken om Download Ninja in actie te zien.

Er verschijnt dan een pop-upvenster waarin je nauwkeurig kunt vastleggen wat er met de gevraagde download dient te gebeuren.

Daar zijn absoluut wel een paar handige mogelijkheden bij. Zo kun je verschillende downloadcategorieën aanbrengen (zoals video, muziek, documenten) waarbij je bestanden per categorie automatisch in een andere map laat belanden. Het is zelfs mogelijk webadressen en bestandsextensies in te geven op basis waarvan Download Ninja de bestanden automatisch tot een bepaalde categorie laat behoren.

Meerdere downloads in één keer
Het is bovendien mogelijk verschillende downloads in één pakket te laten samenkomen, waarna je die downloads in één keer laat ophalen op een door jou in te stellen tijdstip. Als je dat wenst, gaat het programma zelfs op gezette tijden checken of er nieuwe downloads beschikbaar zijn.

Is er een of andere login-ID nodig, dan kan Download Ninja die voor jou bewaren om te vermijden dat je die telkens opnieuw moet intikken. Ook handig: Download Ninja kan mediaformaten herkennen (aan de extensie) en laat je die automatisch naar een ander, ondersteund format converteren.

Om een en ander sneller te laten downloaden kan de tool eenzelfde groot bestand automatisch in kleinere, behapbare stukken opsplitsen, waarbij voor elk stuk een andere connectie met de downloadserver wordt opgezet. Wat de download in vele gevallen efficiënter of vooral sneller maakt.

Ook het ‘omgekeerde’ is mogelijk. Wil je vermijden dat zware downloads te veel bandbreedte voor zich opeisen, dan stel je gewoon zelf een gepaste snelheidslimiet in.

External links

Efficiënter en comfortabeler downloaden