Bancontact brengt zijn app voor mobiel betalen naar Windows Phone, na een lancering op iOS en Android goed een jaar geleden.

De app werkt op basis van QR-codes. Stel dat je een vriend wat geld leent op café, dan kan je onmiddellijk het geleende bedrag invoeren op je smartphone. De app genereert dan een QR-code die je vriend kan inscannen om het geld terug te betalen. Op deze manier kunnen transacties tot 250 euro per dag worden uitgevoerd.

Naast het eenvoudig terugbetalen van vrienden, heeft Bancontact natuurlijk ook al een aantal partners verzameld die de betaalmethode ondersteunen. Tot die partners behoren onder meer AS Adventure, Bart Smit, Base, Belfius, Doccle, EasyOrder, Inno, Lotto, Mobile Vikings en Stievie. Ook in enkele restaurants lopen proefprojecten waar je de rekening kan betalen middels het scannen van een QR-code.

Sinds de lancering vorig jaar telt de applicatie al 500.000 gebruikers. Bancontact hoopt dat verder uit te breiden door de app ook beschikbaar te maken voor de tien procent Belgische smartphonegebruikers met een Windows Phone.

De app is beschikbaar in de Windows Store voor klanten van volgende Belgische banken: ABK Bank, Argenta, AXA Bank, Bank J. Van Breda, Belfius, Beobank, BNP Paribas Fortis (inclusief Hello Bank! en Fintro), bpost bank/bpost banque, CBC Banque, CPH Banque, Crelan, Deutsche Bank, ING België, KBC Bank, Keytrade Bank, Record Bank en VDK Spaarbank.