Je wilt enkele foto’s op posterformaat afdrukken. Nu kan je die natuurlijk ‘opblazen’ met een of andere fotobewerkingstool, maar dan is de kans groot dat je printer protesteert: de afdruk past niet op de voorziene bladspiegel! Easy Poster Printer maakt het hele proces veel makkelijker: je selecteert je foto, je duidt het gewenste formaat aan en de tool splitst het beeld netjes over x aantal pagina’s uit.

Wanneer je Easy Poster Printer opstart, is de interface standaard Engelstalig, maar via een ommetje langs 'Options', 'Language' bekom je een Nederlandstalige interface. Logischerwijze haal je nu eerst de foto op die je in posterformaat wilt afdrukken. Het spreekt vanzelf dat je voor de beste kwaliteit met foto’s met een voldoende hoge resolutie werkt. Desgevallend snijd je die vooraf ook al bij met behulp van een fotobewerkingstool, zodat je een optimale lengte/breedte-verhouding krijgt.

[download_file]

Vervolgens geef je de gewenste grootte van de ‘poster’ in, waarbij je als maateenheid millimeters, centimeters, inch of pagina’s kunt instellen. In een voorbeeldweergave krijg je meteen te zien hoeveel bladen je foto nodig zal hebben om die in de gevraagde afmetingen te kunnen afdrukken. Via het menu kun je snel uit een aantal standaardformaten kiezen, zowel staand als liggend, van A0 tot B3. Een eigen formaat toevoegen aan deze lijst is eveneens mogelijk.

Verder kun je ook nog de papieroriëntatie kiezen (staand of liggend), de afdrukkwaliteit (in dpi) en de dikte van de snijlijnen (none; 0,1 tot 1,0 mm). Helemaal onderaan tref je dan de naam van de geselecteerde printer aan. Klik je die aan, dan verschijnt het afdrukvenster, waar je desgewenst een andere printer selecteert. Met de knop 'Poster afdrukken' zet je het afdrukken op gang.

Erg gesofisticeerd is Easy Poster Printer niet, maar ‘easy’ is alvast op zijn plaats: de tool is erg gebruiksvriendelijk en zonder veel toeters en bellen verkrijg je snel een leuke poster.

External links

Je foto’s op posterformaat