Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Chrome-gebruikers die merken dat hun browser plots vreemde startpagina’s, toolbars of pop-ups begint te vertonen, kunnen Googles nieuwe Software Removal Tool gebruiken om die problemen te verhelpen.

Het nieuwe tooltje is momenteel nog in bèta en werd ontwikkeld om software die de instellingen van Chrome aanpast, te detecteren en verwijderen. Dergelijke programma’s worden niet altijd als malware herkend door je antiviruspakket, maar zijn in de meeste gevallen wel ongewenst.

[download_file]

Ter verduidelijking: de Software Removal Tool is geen malwarescanner voor je hele computer. Hij scant voor programma’s die de instellingen van Chrome aanpassen, maar virussen, rootkits of andere malware die de rest van je systeem besmetten, worden niet gedetecteerd.

De Software Removal Tool, die je onderaan dit artikel kan downloaden, vereist geen installatie en gaat na het opstarten onmiddellijk op zoek naar verdachte programma’s die de werking van Chrome beïnvloeden.

Na een snelle scan verschijnt een melding met het aantal schadelijke programma’s die werden gevonden en kan je kiezen om de verdachte programma’s te verwijderen. Vervolgens zal Chrome automatisch opnieuw opstarten en aanbieden om de browserinstellingen opnieuw in te stellen naar de standaardwaarden, zodat je weer kan beginnen met een schone lei.