In de productnaam Remo MORE is het laatste woord de samentrekking van Manage, Optimize, Recover en Enhance. Remo MORE komt in verschillende versies voor Windows, Mac OS, Android en iOS. Iedere individuele versie helpt je om bestanden verstandig te beheren en onderhoudswerken op het systeem uit te voeren. Maar er is meer, Remo MORE heeft ook een centraal controlepaneel waarmee je via de cloud de conditie van alle aangesloten toestellen oppept.  

STAP 1 / Automatische scan

In mijn proefopstelling heb ik de gratis software via de website https://my.remosoftware.com op drie toestellen geïnstalleerd: een Windows-pc, een Mac OS-desktop en een iPad. Het dashboard van de toepassing ziet er op alle toestellen ongeveer hetzelfde uit. Bij het opstarten scant de software het systeem en eenmaal de doorlichting klaar is, kan je met één klik op de groene knop alle fouten herstellen. Dat gaat bijvoorbeeld om internetcache die je kan leegmaken, registerfouten die hersteld of bestanden die opgeruimd moeten worden.

 

STAP 2 / Waarschuwingen

Het automatisch herstel slaat uitsluitend op de items die in de eerste kolom, onder Errors, vermeld staan. De tweede kolom, Warnings, pak je op een andere manier aan. Dit zijn vooral items die slaan op schijffragmentatie, het beheer van opstartbestanden en de optimalisatie van internetfuncties. Je kan die telkens oplossen met één van 21 tools die onder de motorkap van Remo MORE zitten. Je hoeft het hoofd niet te breken over welke tool je nodig hebt voor een bepaald probleem. Dubbelklik op de waarschuwing die je wil bekijken en Remo MORE opent vanzelf de juiste tool. Hier zie ik bijvoorbeeld dat er bij de opstart van Windows ook 17 externe processen starten. Door op Startup Issues te klikken, opent zich de opstartmanager van Remo MORE en daar kan je uitvissen welke opstartprogramma’s je wil uitschakelen.

 

STAP 3 / 21 tools

Het loont de moeite om de drie menu-items te verkennen: Cloud Control, All Tools en Settings. Zo wil ik niet dat dit programma automatisch opstart wanneer ik mijn pc aan zet. Daarom zet ik in de Settings de optie Run at Windows startup uit. Remo MORE heeft een omvangrijk set nuttige tools onder de knop All Tools. Er is bijvoorbeeld de optie Repair Files om verloren documenten, foto’s en muziek te herstellen.

 

STAP 4 / Mobiel

De functies van de mobiele versies van Remo MORE zijn minder omvangrijk dan die van de Windows- of de Mac-versie. Op de iOS-versie vertrek je van de modules Manage, Organize (i.p.v. Optimize), Recover en Enhance. In de beheermodule kan je bijvoorbeeld bestanden in het zip-formaat comprimeren of beveiligen met een wachtwoord. Bovendien is het mogelijk om een online back-up van je contacten aan te leggen. In Organize kan je de dubbele informatie van je contacten laten samenvoegen en hier krijg je info over het geheugen van het mobiel toestel. Met Recover kan je in de iOS-versie uitsluitend verloren contacten herstellen. Gewiste foto’s of muziek terughalen zit er dus niet in.

 

STAP 5 / Onderhoud op afstand

Het wordt helemaal mooi wanneer je in de desktopversie op de knop Cloud Control klikt en een online gebruiksaccount aanmaakt. Op die manier beland je in het centraal online dashboard. Ieder toestel waarop je Remo MORE hebt geïnstalleerd en waar je dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord hebt gegeven, verschijnt in dit dashboard in de groep My Devices. Vandaar kan je via een internetverbinding essentiële informatie over het toestel, vrije schrijfruimte, processor en geheugen inlezen. Je kan zelfs het automatisch onderhoud vanop afstand starten, op het geconnecteerde toestel verschijnt dan de boodschap dat het onderhoud vanuit de cloud wordt gestuurd.