Ben je een Facebook- en/of Twitter-gebruiker, dan krijg je gegarandeerd een flink stuk van je dagelijks nieuws en leesmateriaal binnen via die kanalen. Dat houdt steek, want de kans is groot dat de artikels die vrienden delen, ook jou interesseren.

De kans is echter even groot dat je die ene boeiende longread op Facebook net gemist hebt omdat een paar andere vrienden net besloten om hun vakantiefoto’s te posten, verloving aan te kondigen, en een grappige meme uitgebreid te bespreken. Op Twitter heb je dan weer het probleem dat hoe meer interessante mensen je volgt, hoe meer tweets er elke minuut over je scherm rollen – en je bent nu eenmaak niet 24/7 aan die feed gekluisterd. Om ervoor te zorgen dat je een optie krijgt om enkel de interessnate nieuwsstukken te bekijken die in je feeds opduiken, heeft Jonathan Abrams Nuzzel gemaakt.

Deze webdienst en iPhone-app (Androidgebruikers kunnen gebruikmaken van de mobielvriendelijke website, al zou een Android-app wel op de planning staan) vraagt je om verbinding met je Facebook- en/of Twitter-account, en filtert daar vervolgens alle artikels, opinies, en andere nieuws-items uit. Die krijg je in één lijst te zien, telkens vergezeld van de commentaar die de originele poster er had bijgeplaatst, samen met relevante extra artikels van andere websites.

De layout van website en app is eenvoudig, clean, en intuïtief. Je kan de feed chronologisch sorteren, maar ook op populariteit; als meerdere vrienden of mensen die je volgt op Twitter hetzelfde artikel postten, komt het bovenaan te staan. Bovendien kan je ook gaan kijken naar de Nuzzel-streams van andere gebruikers, om zo bepaalde interessevelden in één keer gedekt te hebben.

Nuzzel vindt je online en in de App Store.