Winkelketen Aldi staat erom bekend regelmatig uit te pakken met interessante aanbiedingen voor elektronica. Op woensdag 11 maart kan je bij de Belgische verstigingen van de supermarkt terecht voor de Sony Xperia E1, maar loont het ook de moeite om daarvoor in de rij te gaan staan?

De Sony Xperia E1 is een budgettoestel van ongeveer een jaar oud en dat merk je aan de specificaties. Het toestel heeft een 4 inch TFT-scherm met een resolutie van 480×800 pixels, dat wordt omgeven door een redelijk forse behuizing. Onder de motorkap vinden we een dualcore Snapdragon 200-processor, geklokt op 1,2 GHz, en 512 MB RAM. Het intern geheugen van 4 GB is uitbreidbaar, en de batterij heeft een capaciteit van 1.750 mAh.

Wij hebben de Sony Xperia E1 vlak na zijn lancering kunnen testen (lees hier de review) en waren vooral tevreden over zijn vlotte werking en prestaties als mediaspeler. De camera stelde ons dan weer erg teleur.

Het verdict

Aldi legt de Xperia E1 in de winkel voor net geen 90 euro, zo’n 10 tot 20 euro goedkoper dan hij momenteel elders te vinden is. Dat is op zich geen slechte prijs voor dit toestel, maar wij zouden er niet voor naar de dichtstbijzijnde supermarkt hollen. Dan kiezen we liever voor de Motorola Moto E, die toch een nog net iets betere gebruikservaring biedt, en mits wat zoeken eveneens al voor 90 euro op de kop te tikken is.