Wie wil surfen en tegelijk in contact wil blijven met z’n vrienden op Facebook kan altijd een tab met het sociale netwerk openhouden. Eenvoudiger is natuurlijk om de chatbalk te allen tijden ter beschikking te hebben, ook wanneer je naar andere websites surft. Handig voor wie tijdens het werken of studeren wat wil chatten, zonder altijd terug op Facebook te belanden.

Orbitum is een browser die alle functionaliteit van Chrome bevat, maar daar nog een schepje bovenop doet. De browser richt zich volledig op wie sociaal wil zijn, en reserveert de rechterkant van zijn venster voor je vrienden uit sociale netwerken. Orbitum ondersteunt Facebook maar ook Odnoklassniki en Vkontakte voor de cyrillisch alfabet-minnenden onder ons.

[download_file]

De chatbalk is mooier en duidelijker dan de versie van Facebook. Foto’s van contactpersonen worden mooi weergegeven en het is eenvoudig om je beste vrienden als favoriet aan te duiden. Ook zoeken door je lijst met contacten kan rechtstreeks vanuit Orbitum.

Het chatvenster is natuurlijk niet ingebakken, je kan het eenvoudig openen en sluiten met een druk op de chatknop rechtsboven. Op de chatfunctie na werkt Orbitum net als Chrome. De browser is immers op Chromium gebaseerd. Dat wil zeggen dat je ook hier snel zal surfen en onmiddellijk kan zoeken door een zoekterm in de adresbalk in te typen.

Voor de sociale surfers onder ons is Orbitum meer dan het proberen waard. Zeker voor wie al Chrome gebruikt zal de overstap weinig aanpassing kosten. Je downloadt Orbitum hieronder of rechtstreeks van de website.