Wickr, een beveiligde chat-app, breidt z’n diensten uit met een nieuw feature om private en beveiligde foto’s toch op Facebook te kunnen delen… door ze te verstoppen achter kattenfoto’s.

Het volledige feature is voorlopig enkel beschikbaar voor iPhone-gebruikers en heeft de naam Wickr Timed Feed. Daarmee kan je foto’s veilig via de app delen met maximaal 151 vrienden; na 24 uur verwijderen de afbeeldingen zichzelf.

Het grappige element is natuurlijk dat je de foto’s wél veilig kan delen op je eigen Facebookfeed, verborgen achter een cat pic; je Wickr-vrienden kunnen doorklikken naar de echte afbeelding, en iedereen anders wordt getrakteerd op een kattenfoto. Steganografie met kittens, het is weer eens iets anders. Echt optimaal is deze manier van beveiligen natuurlijk niet – je Facebookvrienden die Wickr niet gebruiken zullen zich waarschijnlijk vragen stellen bij je plotse kattenobsessie – maar het is wel een goed gevonden manier waarop een kleine app als Wickr gebruik kan maken van een mastodont als Facebook.

Naast dit nieuwe feature blijft Wickr een waardige speler in het relatief nieuwe veld van de alternatieve chat-apps met een focus op beveiliging en encryptie. Het bedrijfje houdt je chats volledig anoniem en trackt geen enkele metadata, versleutelt alles duchtig, en laat je specifieke “vervaltijden” voor je berichten kiezen, waarmee je meer controle krijgt dan bij bijvoorbeeld Snapchat.

Wickr is beschikbaar op Android, iOS, en op je computer.