Pdf-bestanden zijn voor veel doeleinden erg praktisch, maar niet als je de inhoud ervan wil aanpassen. Wil je pdf’s omzetten naar doc-formaat en gebruik je Dropbox om bestanden op te slaan, dan maakt Convertii je leven veel makkelijker. Even instellen en je bestanden worden automatisch omgezet!

STAP 1 / Maak een account aan

Convertii werkt in eerste instantie als een online tooltje. Ga naar www.convertii.com en je ziet een veldje waar je een bestand kan uploaden. Als je deze optie gebruikt, stuurt de software je een paar minuten later een mail met de downloadlink voor je Word-bestand. Convertii aanvaardt overigens ook ingescande documenten in pdf-formaat, die hij erg accuraat omzet in bewerkbare tekst. Handig, maar het kan nog beter. Maak een account aan door rechtsboven op Sign in/Sign up te klikken. Een e-mailadres en een wachtwoord verder ben je klaar. Deze gratis account laat je 3 conversies per maand doen; wil je meer, dan moet je een betalend abonnement nemen (voor 4 of 8 dollar per maand).

 

STAP 2 / Verbind je Dropbox

Als je ingelogd bent, zie je onder het veldje waar je een bestand kan uploaden nu het Dropbox-icoontje staan, met de melding dat je Convertii kan verbinden met de cloudopslag. Klik op Learn How en klik daarna in de pop-up op Connect to Dropbox. Als je nog niet ingelogd bent in Dropbox, zal je om je inloggegevens gevraagd worden. Vervolgens moet je Convertii de toestemming geven om een Apps-map aan te maken in jouw Dropbox. Et voilà: dat was het! Als je nu je Dropbox-map bekijkt, zal je daarin de nieuwe mappen Apps > Convertii > PDF2Word terugvinden. Elk pdf-bestand dat je in die laatste map uploadt, wordt door Convertii automatisch omgezet naar een Word-document. Dat kan een paar minuten duren, maar in onze pogingen was het resultaat behoorlijk sterk; enkel een bestand met een complexe lay-out kwam wat gehavend aan.