Er zijn veel tools om je scherm mee te delen, maar als je het enkel binnen je eigen netwerk wil doen kan je rekenen op het erg eenvoudige Screen Task.

STAP 1 / Server starten

Screen Task is een heel klein tooltje, dat je kan downloaden op https://github.com/EslaMx7/ScreenTask. Je moet wel even naar beneden scrollen tot je de grote link Download Installer ziet staan. Veel installatie komt er niet bij kijken, want wanneer je op de binnengehaalde installer klikt, komt het hoofdvenster van Screen Task bijna meteen tevoorschijn.

Het belangrijkste aan dat venster is het uitklapmenu IP. Zoals gezegd draait Screen Task alleen binnen je eigen netwerk, en dus moet je in dat uitklapmenu je netwerk aanduiden. Standaard staat 127.0.0.1 – Loopback Pseudo-Interface aangeduid, maar dat is niets meer dan een nepnetwerk binnen je eigen pc. Kies dus je echte netwerk en klik vervolgens op Start Server. In het veldje URL verschijnt automatisch de url waarop iemand anders jouw scherm kan bekijken.

 

STAP 2/ Beveiligen

Wil je liever niet dat iedereen binnen je netwerk toegang krijgt, dan vink je Private Task aan en kies je een gebruikersnaam en wachtwoord. Heeft er op dat moment iemand al een verbinding met jouw scherm, dan krijgt hij meteen een inlogscherm voor de kiezen. Standaard is je muisaanwijzer niet zichtbaar, maar met een vinkje bij Capture Mouse Pointer is dat aangepast. Vink je ook Preview aan, dan krijg je in het kleine vakje rechtsonder een voorbeeld van wat de andere te zien krijgt. Die preview is echter zo klein dat je er weinig aan hebt, tenzij om te checken of er effectief iets doorkomt.