Eén van de troeven van Windows is de aanpasbaarheid van het besturingssysteem. Kleurenschema’s en transparantie naar wens instellen doe je in de relevante menu’s, maar de icoontjes van onder andere de startknop aanpassen is veel moeilijker. CustomizerGod van door2windows is een gratis tool die je de macht geeft alle mogelijke icoontjes te vervangen door afbeeldingen naar keuze.

Je downloadt de tool hieronder of op de website. Houd er in dat laatste geval rekening mee dat je een installatietool downloadt die je tonnen bloatware wil aansmeren. De download hieronder is bloatware-vrij en hoef je niet te installeren. Je moet de twee bestanden wel uitpakken.

[download_file]

Het programma opent zodra je dubbelklikt op het icoontje, en wijst verder zichzelf uit. Links zie je een lijst met categorieën van alle icoontjes die Windows rijk is, van afbeeldingen voor mappen over de startknop tot het uiterlijk van de volume-indicatie op de taakbalk. Als je een icoontje wil aanpassen, dan selecteer je het in de relevante categorie. Vervolgens klik je op 'Change' en navigeer je naar een afbeelding die je mooier vindt.

Iconen aanpassen in Windows is vaak vervelend omdat ze een specifiek bestandsformaat vereisen, maar met CustomizerGod hoef je daar niet mee in te zitten. De tool converteert automatisch ieder prentje naar het juiste formaat. Aanpassingen worden onmiddellijk doorgevoerd zodat je het resultaat kan bewonderen. Ben je toch niet zo tevreden van het eindresultaat, dan zal de 'Restore'-knop je redden. De geavanceerde gebruiker vind naast die knop een pijltje dat toegang geeft tot ingewikkeldere functies.