De meeste applicaties zagen over een nieuwe update op het moment dat je uitgerekend geen tijd hebt om je er mee bezig te houden. De installatie van een nieuwe versie van Flash of je favoriete mediaspeler duurt nooit lang, maar altijd lang genoeg om vervelend te zijn. We zijn dan ook snel geneigd een dialoogvenster over updates weg te klikken, wat niet bepaald de veiligste optie is.

Patch My PC is een elegante oplossing voor het updateprobleem. De kleine gratis tool houdt de software op je computer up-to-date op de achtergrond, zonder dat je zelf nog iets moet doen. Patch My PC bevat een lijst van bekende en minder bekende applicaties, van Flash en Adobe Reader over Java, tot Chrome, Firefox en zelfs VLC, Media Player Classic en veel, veel meer.

[download_file]

De meeste, zo niet alle tools op je computer, worden ondersteund door Patch My PC, dat je zelf niet eens moet installeren. Het programma is immers klein en draagbaar. En bovendien gratis en poepsimpel in gebruik. Patch My PC toont in het hoofdscherm een lijst met alle ondersteunde programma’s. De software die geïnstalleerd staat en up-to-date is staat in het groen, wat je niet hebt is zwart, en software die een update vereist kleurt rood.

Bloatware
Via de grote knop onderaan voert de tool alle benodigde updates op de achtergrond uit. Waar installaties je bloatware willen aansmeren bij een update is Patch My PC slim genoeg om de nodige vakjes af te vinken. Onder de tab 'Schedule' kan je de tool al het werk automatisch laten uitvoeren op een gekozen tijdstip. Bij opties krijg je een lijst met geavanceerde mogelijkheden om Patch My PC helemaal af te stemmen op jouw wensen. Standaard zal de tool programma’s die in gebruik zijn zelf afsluiten en opnieuw terug opstarten zodat je zelf echt niets hoeft te doen.

Patch My PC is een must voor iedere poweruser met de nodige extra software maar ook voor de minder enthousiaste computergebruiker die wil dat alles werkt zonder dat hij of zij te veel werk moet steken in onderhoud. Het programma kan zich zelfs ontfermen over Windows Update, zodat echt alles vanzelf gaat. Je download Patch My PC hieronder, of langs de website.