Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Werk je geregeld met veel verschillende applicaties tegelijk, dan dreigt de Windows-taakbalk al snel onoverzichtelijk te worden door alle knoppen die naar je geopende toepassingen verwijzen. TaskSpace laat je toe verschillende toepassingen in eenzelfde knop onder te brengen om het op die manier wat overzichtelijker te houden.

Zodra je TaskSpace hebt opgestart verschijnt een nieuw pictogram in het systeemvak van de Windows-taakbalk. Vanuit het contextmenu van dit pictogram kun je nu een nieuw TaskSpace-venster aanmaken – voor zover er al niet automatisch zo’n verplaatsbaar venster verschijnt.

[download_file]

Het is nu de bedoeling dat je een of  – liefst – meer geopende toepassingen gewoon naar zo’n TaskSpace-venster versleept. Die toepassing wordt dan in dat venster opgenomen en je kunt van hieruit gewoon verder werken met die applicatie. Voeg je nog meer toepassingen aan ditzelfde venster toe dan delen die de vensterruimte van TaskSpace met elkaar. Het kan echter gebeuren dat een bepaalde applicatie zich niet helemaal goed gedraagt wanneer je het in zo’n TaskSpace-venster opneemt, en bij sommige toepassingen krijg je dan automatisch een waarschuwing van TaskSpace (zoals bij MS Outlook het geval is).

Wanneer je nu zo’n TaskSpace-venster minimaliseert, met daarin verschillende applicatie-vensters, dan neemt dat uiteraard slechts één knop op de Windows taakbalk in beslag. Dat geeft dus meer ruimte en hoort voor meer overzicht te zorgen. Op dezelfde manier kun je nu nog meer TaskSpace-vensters creëren en daarin telkens andere geopende applicaties onderbrengen. Vanuit het contextmenu is het overigens ook altijd mogelijk een applicatie weer los te maken van zo’n  TaskSpace-venster.

Het is even wennen aan de ‘filosofie’ van TaskSpace, maar als je inderdaad met tig toepassingen tegelijk bezig bent kan de tool je wel het overzicht helpen behouden.

External links

Maak je Windows-taakbalk compacter