Wil je een reeks documenten kopiëren en heb je zelf geen kopieermachine of AIO-toestel, dan kan het natuurlijk ook altijd met scanner en printer. iCopy maakt het hele proces  een stuk efficiënter gezien deze tool het scanresultaat linea recta naar je printer kan sturen.

iCopy bestaat in twee versies: een versie die je moet installeren en een portable variant. De eerste is wel noodzakelijk als je de knop van je scanner zo wilt configureren dat die het scanresultaat meteen richting iCopy – en dus naar je printer – stuurt (voor zover je scanner zo’n configuratie toelaat).

[download_file]

iCopy bestaat uit een overzichtelijk hoofdvenster waarin je eerst en vooral de gewenste scanner en printer selecteert. In feite volstaat dat al om met een druk op de knop het document op de glasplaat richting printer te sturen, maar er zijn nog wel een aantal interessante instelmogelijkheden.

Zo kun je onder meer aangeven of de scanner in kleur of in grijswaarden moet scannen en hetzelfde geldt voor de printer. Verder kun je nog het aantal af te drukken kopieën vastleggen evenals het gewenste papierformaat. Handig is ook dat iCopy ADF ondersteunt (automatic document feeder) voor zover aanwezig in je scanner: dat maakt het mogelijk dat je eerst alle scans afwerkt en dat je die pas na afloop in batch naar je printer stuurt. Overigens is het ook mogelijk de helderheid, contrast, resolutie, schaal en jpg-kwaliteit in te stellen, voor een optimaal resultaat.

Tot slot: iCopy laat je niet alleen toe je scanresultaten af te drukken, het is net zo goed mogelijk die in de vorm van PDF-bestanden op je schijf op te slaan of als afbeelding, in diverse formaten: jpg, png, bmp en gif.

External links

Van scanplaat naar printer