Google Drive gaat vanaf nu ODF-formaten ondersteunen. ODF is een open standaard voor het bewaren en/of uitwisselen van documenten.

Deze standaard word gebruikt door onder meer OpenOffice en LibreOffice, en sinds kort ook ondersteund door Microsoft Office. Door deze ondersteuning hoopt Drive aantrekkelijker te worden voor grote organisaties. Zowel de Belgische als de Britse regering bijvoorbeeld, gebruiken ODF tegenwoordig als standaard.

Drive gaat drie ODF-formaten ondersteunen: voor documenten (.odt), voor spreadsheets (.ods), en voor presentaties (.odp). Bestanden in deze formaten kunnen nu dus ook bewerkt worden, waar er voor de update alleen de mogelijkheid was deze te bekijken. De supportpagina van Google is geüpdatet met een stappenplan om deze bestanden eenvoudig om te kunnen zetten naar Docs, Sheets of Slides.

Ook de Drive-app voor zowel iOS als Android is geüpdatet. Androidgebruikers kunnen nu bestanden zoeken in Google Drive zonder de app te openen, met behulp van voice search. De iOS-update gaat dan weer gebruik maken van het feit dat apps in iOS 8 informatie met elkaar delen. Dit houdt in dat gebruikers nu bestanden kunnen uploaden naar Drive vanuit andere apps.

Ten slotte kunnen Drive-gebruikers er in de toekomst zeker van zijn dat ontvangers van bestanden uit Drive deze nog steeds kunnen zien als de toegankelijkheidsopties van het bestand worden veranderd. Door een nieuwe “voeg toe als bijlage”-functie in Gmail kunnen nu bestanden uit Drive worden toegevoegd als bijlage in een email. Deze nieuwe functie heeft een limiet van 25 MB, dus grote bestanden kunnen nog steeds het beste worden verstuurd door middel van een link.