Qihoo heeft een browser op de markt gebracht die erg populair is in China: 360 Browser.

Qihoo is het Chinese bedrijf dat ook achter de gratis antivirustool 360 Internet Security zit. De 360 Browser is gebaseerd op het openbronproject Chromium en voegt een aantal handige extra’s toe.

[download_file]

Dual engine
Een van de meest opvallende eigenschappen van deze browser, die overigens veel weg heeft van Google Chrome, is de ‘dual engine’. Je kunt namelijk zelf kiezen welke rendering engine de opgevraagde webpagina moet verwerken: Webkit of IE (bij deze laatste heb je nog twee varianten).

Overigens kiest de browser bij bepaalde bekende websites standaard de engine die de betreffende webpagina’s het best weergeeft, maar je kunt altijd zelf een andere engine forceren.

Andere nuttige functies zijn nog het ingebouwde phishing-filter, dat bovendien met behulp van sandboxtechnologie tracht te voorkomen dat malafide scripts wijzigingen op systeemniveau doorvoeren.

De browser bevat verder nog een advertentiefilter, waarbij je zelf aangeeft of je alleen pop-upadvertenties dan wel (ook) advertenties op de webpagina zelf wilt blokkeren. Het is tevens mogelijk een lijst met uitzonderingen te voorzien.

Youtube
Ook aan liefhebbers van online video – Youtube, zeg maar – werd gedacht. Wanneer je zo’n filmpje bekijkt, duikt automatisch het knopje Pop-out op. Zodra je dit knopje indrukt, wordt de video in een apart (schaalbaar) browservenster weergegeven.

In het instellingenvenster van de browser treffen we verder nog opties aan voor het beheren van de ingebouwde downloadclient, voor muisgebaren (de browser laat zich verregaand aansturen door muisbewegingen) en voor het ‘beheer’ van de tabbladen. Leuk is tevens nog de mogelijkheid om met een paar muisklikken het browserthema compleet te veranderen. 

External links

Dual engine browser