Soms wil je een stukje tekst wat extra laten opvallen en volstaat een ander lettertype niet.  Nu kun je in Microsoft Word daarvoor wel de WordArt-functie aanspreken, maar daar heb je dan natuurlijk wel Word voor nodig. Het kan echter ook met POS Text Effects.

Het is wel even opletten geblazen tijdens de installatie van de tool. In eerste instantie haalt het gedownloade exe-bestand namelijk nog een bijkomende installer op. En wil je extra software op je systeem vermijden dan moet je hier enkele keren op Decline drukken. Ook tijdens de eigenlijke installatie van de tool opteer je beter voor een ‘custom installation’ en verwijder je het vinkje naast ongewenste extra’s.

[download_file]

De werking van het programma is op zich betrekkelijk eenvoudig. Je tikt in een apart paneel de gewenste tekst in en je selecteert het gewenste text type. Zo’n text type is eigenlijk niets anders dan een effect dat je op je tekst kunt toepassen. Er is keuze uit vijf rubrieken: 3D, General, Glowing, Misc en Textured. Zodra je een effect selecteert, zie je in een apart paneel het resultaat op je tekst toegepast. Het valt ons wel op dat het soms vrij lang kan duren voor alle effecten zijn geladen. Verder is er nog de knop Text Fill Style, waarmee je de vulling van de tekst kunt bijsturen.

Als je eenmaal het gewenste effect gevonden hebt, hoef je maar de knop Save Image in te drukken. Je kunt dan kiezen uit diverse beeldformaten, waaronder jpg, png, gif, tiff, ico en bmp. Maak je echter gebruik van transparantie in je tekstontwerp, zorg dan wel dat je een formaat kiest dat daarmee overweg kan.

POS Text Effects is zeker geen geavanceerde tool, maar om snel tekst een opvallend uiterlijk mee te geven is het wel geschikt.

External links

Tekst met schwung