Het beeld van je smartphone naar je televisie te sturen kan in principe gemakkelijk door middel van een apart kabeltje. Natuurlijk zit dat nooit mee in de doos, dus waarom zou je dan extra betalen wanneer je draadloos ook al veel kan versturen? Apple heeft dat al goed en eenvoudig onder de knie met Airplay, compatibel met Apple TV, iPads en iPhones, maar voor Android is het iets complexer. 

STAP 1 / Wi-Fi

Allereerst moet je op zoek gaan naar een App die beelden draadloos kan verzenden naar je televisie. Eentje die ik persoonlijk wel eenvoudig vind en bovendien goed werkt, is iMediashare. Download en installeer de app vanuit de Play Store op de computer of op je Android smartphone of tablet. Zorg ervoor dat je smartphone via Wi-Fi verbonden is met je thuisnetwerk.

 

STAP 2 / DLNA

Deze tweede stap is de meest complexe, omdat je daarvoor een DLNA-compatibele televisie nodig hebt. Is je televisie ouder dan 4 jaar? Dan is de kans klein dat die een netwerkaansluiting heeft, laat staan Wi-Fi. Heeft je televisie niet zo’n aansluiting, dan zou het kunnen, indien je een mediaspeler in huis hebt, dat die wel compatibel is met DLNA. Is een van beide voorwaarden vervuld? Dan kan je aan de slag. Belangrijk is natuurlijk wel dat ook het toestel verbonden is met je thuisnetwerk, anders kan je smartphone onmogelijk je televisie of mediaspeler vinden.

 

STAP 3 /Media kiezen

Start de app op. Je herkent direct duidelijke blauwe tegels met bovenaan Gallery Videos, Gallery Photos en My Music. Hier kan je telkens foto’s, video’s en muziek van je telefoon doorsturen naar je televisie. Via Local Network kan je multimediabestanden op je thuisnetwerk kiezen om door te sturen. Leuke extra functie is Facebook en Picasa, zodat je ook vanaf daar foto’s kan tonen op je televisie. Daaronder vind je nog een aanbod voor gratis films en muziek, maar ga daar verder niet op in.

 

STAP 4 / Duwen

Klik op een foto of video naar keuze, en kies bovenaan Choose a screen. Lukt dat niet en staat er onderaan Why Is My TV not Discovered? dan is er iets mis gegaan met je televisie en DLNA. Connecteer opnieuw via je thuisnetwerk. Als de verbinding in orde is, verschijnt de foto of video onmiddellijk op je televisie. Veel succes!