De kans dat je een spion van de overheid bent, en deze site raadpleegt om een methode te vinden om veilig met je hoofdkwartier te communiceren is groot. Omdat het overheidsbudget vandaag niet al te veel voorstelt raden we je hier een gratis tool aan die precies dat doet: Picsel Security van SSuite.

Picsel gebruikt stenografie om tekstboodschappen in afbeeldingen te verbergen. In de oudheid gebeurde dat door subtiele informatie in afbeeldingen te verwerken, in het digitale tijdperk kan dat iets grondiger. Om succesvol versleutelde boodschappen uit te wisselen met Picsel is het noodzakelijk dat de verzender en de ontvanger dezelfde, ongewijzigde afbeelding bezitten. Die zal als sleutel dienen voor het vergrendelen van de informatie.

[download_file]

Om een stuk tekst te versleutelen laad je eerst de originele afbeelding die je wil gebruiken, via de knop Open Original Image. Picsel kan overweg met jpg, bmp, pgn en wmf. Vervolgens typ je de tekst die je geheim wil houden in het vak onderaan. Je kunt ook een txt-bestand inladen. Wanneer je op Encrypt Image klikt, wordt een afbeelding gegenereerd met daarin je geheime boodschap.

Bewaar die tweede afbeelding door op Save Image te klikken. Je kan dat bestand nu doorsturen om verslag uit te brengen aan je geheime opdrachtgever (of gewoon, voor de fun natuurlijk). De ontvanger dient eerst zijn originele versie van de afbeelding te laden, en moet dan op Decrypt Image klikken. Er verschijnt een dialoogvenster waar je de afbeelding met geheime boodschap moet selecteren. Klik op Decrypt now, en na enkele seconden verschijnt de verborgen boodschap.

Picsel kan je hier downloaden. De applicatie vereist geen installatie om te werken, alleen de drie bijgevoegde bestanden. Je kunt ze dus op een USB-stick plaatsen en overal beschikbaar hebben, ideaal voor undercovermissies in Syrië.