Chrome is al jarenlang mijn favoriete browser. Het enige nadeel ervan vind ik de saaie startpagina, maar gelukkig kan ik die heel eenvoudig tweaken met de extensie Momentum. Met dit gratis tooltje vervang ik de sobere startpagina door een persoonlijke homepage met een inspirerende foto, een quote van de dag, de actuele temperatuur en een strak takenlijstje.

STAP 1 / Installeren

Ik open Google Chrome en surf naar www.momentumdash.com. Vervolgens word ik doorgestuurd naar een pagina in de Chrome App Store. Ik klik in de rechterbovenhoek op de knop +Gratis om de extensie te installeren. Daarna bevestig ik mijn keuze in het dialoogvenster met Toevoegen. Het installatiebestand wordt gedownload en de extensie nestelt zich automatisch in de browser.

 

STAP 2 / Personaliseren

Zodra ik nu een nieuw tabblad in Chrome open, merk ik dat de startpagina er totaal anders uitziet. Momentum vraagt me nog snel de startpagina verder te personaliseren. Ik voer mijn voornaam in als Momentum dat vraagt en bevestig met Enter. Vervolgens krijg ik op de startpagina het actuele uur en een gepersonaliseerde welkomstboodschap te zien. Helemaal onderaan word ik getrakteerd op de quote van de dag. Via Apps in de linkerbovenhoek kan ik onmiddellijk terugkeren naar mijn favoriete Chrome-apps. In de rechterbovenhoek zie ik op subtiele wijze ook mijn huidige locatie en de buitentemperatuur. En rechts onderaan in beeld zie ik Todo staan. Hier kan ik een takenlijstje aanmaken. Om iets aan te passen, zoals mijn doel van de dag, mijn locatie of takenlijst, volstaat een dubbelklik op de desbetreffende plaats. De inspirerende achtergrondfoto wijzigt op regelmatige tijdstippen, maar helaas kan ik die niet handmatig veranderen.