Netflix geeft toegang tot een bibliotheek van duizenden series en films, maar desondanks is het aanbod in ons land nog altijd vrij beperkt. Er wordt op regelmatige basis nieuwe content toegevoegd, maar met deze tip hoef je daar zelfs niet op te wachten en krijg je rechtstreeks toegang tot de uitgebreidere Amerikaanse bibliotheek.

Hola is een gratis VPN-dienst waarmee je de regiofilters van online diensten kan omzeilen, zodat je toegang krijgt tot content die normaal gezien niet in jouw land beschikbaar is. Voor de komst van Netflix naar ons land werd de software al door velen gebruikt om toch reeds toegang te krijgen tot de streamingdienst, maar ook nu kan Hola nog altijd zijn nut bewijzen.

Wanneer je via Hola over een VPN naar Netflix surft, denkt de dienst dat je in de Verenigde Staten vertoeft en krijg je toegang tot de uitgebreidere Amerikaanse reisversie. Het enige nadeel is dat er alleen Engelstalige (of Spaanse) ondertitels beschikbaar zijn.  De dienst zal soms wat langer moeten laden, maar eenmaal de stream is vertrokken, ziet je beeld er prima uit.

Hola is beschikbaar op Windows en Android, of als extensie voor Chrome, Firefox en Internet Explorer, zodat je op al deze platformen de Amerikaanse versie van Netflix kan raadplegen. Sinds kort is er ook een iOS-versie van Hola, maar die hebben we nog niet kunnen testen. Hieronder leggen we uit hoe je met de software aan de slag gaat in Chrome en op Android, de werkwijze is gelijkaardig op de andere platformen.

  • Chrome: Je vindt de Hola-extensie in de Chrome Web Store. Na de installatie verschijnt er een icoontje rechts van de adresbalk. Hier kan je Hola in- of uitschakelen en kiezen langs welke VPN je wilt surfen. Klik op de Amerikaanse vlag om een VPN in de Verenigde Staten te selecteren. Wanneer je nu inlogt op de website van Netflix, krijg je het Amerikaanse aanbod te zien.
  • Android: Op Android download je de Hola-app uit de Play Store. Installeer ook de Netflix-app als je dat nog niet hebt gedaan. Wanneer je de Hola-app opent, zie je onder het tabblad ‘Ontblokker’ een lijst van apps die je met Hola kan ‘ontblokken’. Open Netflix vanuit de Hola-app en je krijgt automatisch toegang tot de Amerikaanse versie van de streamingdienst.