Luister je geregeld naar muziek via iTunes of Windows Music Player dan heb je aan Song Buddy een leuk extraatje. Deze tool levert je namelijk automatisch allerlei bijkomende informatie aan over de song die je aan het afspelen bent.

Song Buddy, dat zowel beschikbaar is voor Windows, Mac als iOS, nestelt zich na de installatie (althans in de Windows-versie) in het systeemvak van Windows. Wanneer je vervolgens een muzieknummer afspeelt via iTunes of via Windows Media Player en je klikt het programma-icoon van Song Buddy aan, dan duikt een venster op met biografische informatie over de artiest van dat nummer.

[download_file]

Verder kun je op andere tabbladen ook nog informatie ophalen over andere muziekalbums van dezelfde artiest (inclusief samples) en desgevallend over geplande evenementen, zoals muziekconcerten, van of rond de artiest. Ook leuk is het tabblad Similar waar Song Buddy je muzieknummers voorstelt die op een of andere manier ‘gelijkaardig’ zijn aan het nummer dat je aan het beluisteren bent.

Overigens is het ook mogelijk zelf namen van artiesten in te tikken, waarna Song Buddy voor jou hetzelfde type informatie uit zijn online database zal halen. Naar eigen zeggen steekt er informatie over 35 miljoen liedjes in die databanken. Tijdens onze tests moesten we soms wel enig geduld uitoefenen voor alle informatie binnenkwam. 

External links

Wide Angle Software