Wil je snel vermijden dat anderen over je schouder heen kunnen zien wat je zoal uitvoert op je pc? Dan is Antisnooper wel een probaat middel.

Best vervelend wanneer anderen, zoals gezinsleden, collega’s, klanten of toevallige bezoekers ongevraagd mee over je schouder zitten te gluren wanneer je aan de pc zit. Daar kun je met Antisnooper snel een stokje voor steken.

Antisnooper kan ervoor zorgen dat specifieke programmavensters onleesbaar worden zodra je de muisaanwijzer buiten de contouren van dat venster brengt. Je bepaalt geheel zelf welke programma’s door Antisnooper beschermd moeten worden (dat kan zelfs automatisch door de tool mee met Windows te laten opstarten) en hoe die beveiliging precies moet gebeuren.

[download_file]

Standaard wordt de volledige vensterinhoud wazig, zodat niet langer te zien is waar je precies mee bezig was. Via een draaiknop bepaal je zelf hoe wazig je het precies wilt. Een andere mogelijkheid is dat een schermbeveiliging actief wordt – of liever: een vensterbeveiliging, want de geselecteerde screensaver opereert alleen binnen dat venster.

Op dit vlak loopt het op ons testtoestel niet helemaal goed: die screensaver blijkt wel goed te werken binnen een testvenster, maar in het venster van de eigenlijke applicatie (Google Chrome) krijgen we alleen een zwart beeld te zien. Mogelijk is er een of andere incompatibiliteit met de grafische kaart.

Houd er natuurlijk wel rekening mee dat anderen snel door hebben dat je iets wilt verbergen. Immers, ze kijken naar een wazig (of zwart?) beeld waar normaliter een of ander programmavenster te zien is. Maar goed, de boodschap “Blijf bij je eigen scherm” heb je op die manier ongetwijfeld duidelijk gemaakt.

External links

Geen pottenkijkers op mijn scherm!