Je kent waarschijnlijk het gevoel: wanneer je iets op je scherm demonstreert aan een groep mensen en je hebt een balpen of potlook in de hand, dan is de verleiding groot om op het scherm te schrijven. Geen goed idee, behalve als je Epic Pen hebt geïnstalleerd.

Epic Pen is een kleine maar schitterende toolt voor iedereen die wel vaker demonstraties geeft met zijn computer. Gebruik je daarvoor een presentatiepakket als Powerpoint, dan kan je uiteraard van de ingebouwde voorzieningen gebruikmaken om wat aantekeningen op je dia’s te maken. In alle andere gevallen is Epic Pen de gedroomde oplossing.

[download_file]

Na de (pijnloze) installatie verschijnt een zwevend venstertje. Je hoeft hier maar een van de drie potlooddiktes aan te klikken om in de gekozen kleur (er zijn zestien kleuren beschikbaar) te kunnen schrijven, of liever tekenen op je scherm.

Er is overigens ook een balpenmodus beschikbaar waarmee je halftransparante lijnen kunt trekken. Verder is er nog een gom: het volstaat een van de getekende objecten hiermee aan te klikken om het hele object meteen te doen verdwijnen.

Handig is ook dat je op elk moment het vuilnisbakpictogram kunt aanklikken, waarmee je alle aantekeningen op je scherm in één keer wegkrijgt. Of je vinkt Hide ink aan waarmee die aantekeningen tijdelijk verdwijnen, tot je het vinkje weer weghaalt.

Ten slotte is er nog een camerapictogram: hiermee kan je op elk moment een schermafdruk maken en die in een png-bestand laten opslaan.

External links

Website Epic Pen