We schreven in februari vorig jaar al eens over Pushbullet, een applicatie voor Android waarmee je informatie vanaf je pc kan ‘pushen’ naar je smartphone, of omgekeerd. De app werd sindsdien actief verder ontwikkeld met als meest recente toevoeging de mogelijkheid om sms’jes te beantwoorden via je computer.

Die functionaliteit werd reeds in juni van dit jaar ingebouwd, maar was toen nog beperkt tot gebruik in combinatie met de berichtenapps EvolveSMS en Sliding Messaging. Dankzij een nieuwe update is het voortaan mogelijk om via elke berichtenapp sms’jes te beantwoorden vanaf je pc.

Wanneer je smartphone een melding van een nieuwe sms doorstuurt naar je computer, kan je op een nieuwe Reply-knop drukken om het bericht te beantwoorden. Bevestig met Enter en je sms wordt verzonden.

Zoals hierboven reeds vermeld wordt Pushbullet zeer actief ontwikkeld en werden de mogelijkheden van de app in het afgelopen jaar al erg uitgebreid. Recent werd onder meer ook de functionaliteit toegevoegd om te copypasten tussen verschillende toestellen. Wil je Pushbullet graag uitproberen, dan kan je de app gratis downloaden in de Play Store. Er bestaat ook een versie voor de iPhone, al is die wel verschillend in functionaliteit.