Met een beeldverwerkingsprogramma of met de ingebouwde imageviewer van Windows kom je er ongetwijfeld ook wel, maar Primg is toch wel net iets handiger voor wie snel een reeks afbeeldingen wil afdrukken.

Het programma laat zich erg eenvoudig bedienen. Je navigeert naar de gewenste fotomap en alle afbeeldingen verschijnen in miniatuur in het programmavenster. Vanuit het rechterpaneel bepaal je in hoeveel kolommen je de foto’s op papier wilt, waarbij natuurlijk geldt: hoe meer kolommen, hoe kleiner de foto’s.

[download_file]

Verder kun je nog aangeven of je onder elke foto de naam van het fotobestand, de eventuele metadata of helemaal niets wilt afgedrukt zien. Uiteraard laat het programma je ook het gewenste papierformaat instellen: je kunt uit een tiental formaten kiezen, waaronder A4, A3, legal, tabloid enzovoort.

Klik je een bepaalde foto aan, dan opent zich een ander tabblad in het programma en wordt alleen die foto op het blad getoond. Met de muis – of door het intikken van de gewenste waarden in millimeter – kun je de grootte en de locatie van die foto op het blad nauwkeurig vastleggen.

Ten slotte is er nog het tabblad Multiple Fixe Form, waarin de geselecteerde foto verschillende keren herhaald wordt. Hoeveel keer bepaal je geheel zelf: door het aantal gewenste foto’s in te vullen en verder ook door de grootte en afstand tussen de foto’s in te geven.

Meer mogelijkheden zijn er in feite niet, en meer hoeven er eigenlijk ook niet te zijn als het alleen je bedoeling is snel verschillende foto’s of één foto (meerdere keren) af te drukken. Primg bestaat zowel in een 32-bits- als een 64-bitsversie.

External links

Snel afbeeldingen afdrukken