Pdf’s blijven ontoegankelijke bestandsformaten voor veel mensen. Zonder de juiste software kan je er weinig mee doen. SepPDF brengt spitst zich toe op één vaak gebruikte en eenvoudige functie, die moeilijk te verwezenlijken is met Acrobat Reader. Zoals de naam al doet vermoeden dient de tool om pdf-bestanden te splitsen.

Omdat het programma maar één functie vervult, is de interface erg eenvoudig. Je hoeft de desbetreffende pdf alleen maar naar het dialoogvenster te slepen, en je bent bijna klaar. De tool biedt slechts twee opties: je kunt de pdf in al zijn afzonderlijke bladzijden splitsen met de knop Split(All), of je kunt kiezen welke bladzijden je uit het bestand wil halen. Daartoe klik je op Split(Page etc Input).

[download_file]

In dat dialoogvenster kun je aangeven welke bladzijden je nodig hebt, maar er staan nog twee andere opties. Vooral de Select Save Folder-optie is interessant. Wanneer je die aanvinkt kan je vlak voor het splitsen een map kiezen waar je de nieuwe pdf-bestanden in wilt opslaan. Als je klaar bent klik je op ok, en enkele seconden later verschijnen je afzonderlijke pdf’s. Eenvoudiger kan haast niet!

SepPDF download je hieronder. Je hoef de tool niet te installeren, SepPDF opent zodra je er op dubbelklikt.