Is Microsoft Outlook je vaste e-mailclient en gebruik je die ook in een zakelijke context, dan heb je vast en zeker iets aan Tekst Lightning.

Deze tool installeert zich als een plug-in in zowat alle versies van Outlook en voegt allerlei nuttige functies toe die het opstellen of beantwoorden van e-mails efficiënter kunnen maken.

[download_file]

Meteen na de installatie gidst een wizard je door de initiële configuratie van Text  Lightning. Je kunt enige informatie over jezelf kwijt zodat je die snel kunt opvragen mocht die bij het opstellen van e-mails van pas komen. Verder kun je ook aangeven welke standaardbegroeting je bij je e-mails wenst. Dat kan bijvoorbeeld iets als ‘Beste Zander’ worden, waarbij het programma zelf de juiste voornaam uit de afzender tracht op te vissen wanneer je een e-mail beantwoordt. 

Je kunt  ook text snippets uit txt-, html-, csv- of xls-bestanden laten opvissen. Die snippets zijn dan maar een muisklik verwijderd wanneer je een e-mail opstelt.  Ten slotte kun je ook al een of meer productnamen invullen die typisch zijn voor je bedrijf en waarnaar je dus wel vaker wilt refereren in je berichtgeving.

Wanneer je vervolgens Outlook opstart en een reply of een nieuwe e-mail opstart, verschijnt een extra paneel, van waaruit je in één oogopslag een van de text snippets kunt opvissen. Of je klikt een productnaam aan waarna je met een muisklik de bijhorende URL, een afbeelding of specifieke productbeschrijvingen in je mail kunt plaatsen. Die productgegevens moet je uiteraard wel één keer voor elk product invullen.

Tekst Lightning lijkt ons echt wel een interessante toevoeging voor wie geregeld  dezelfde productinformatie of stukjes tekst in zijn e-mails wil opnemen.

External links

Text Lightning