Icecream Media Converter is een erg eenvoudige conversietool waarmee je zowat alle types videobestanden kan omzetten naar alle andere types. Met de software kun je bovendien erg eenvoudig Youtubevideo’s downloaden.

Je downloadt de tool hieronder, of via de website. Tijdens de installatie van Icecream Media Converter hoef je niet te vrezen voor extra toolbars. Op het einde opent er wel een webpagina waar je bedankt wordt voor de installatie, en je wordt aangemoedigd om je favoriete ijsje te kiezen (en te delen).

[download_file]

Icecream is erg gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te begrijpen. Het conversieproces verloopt in vier verschillende stappen. Alles begint bij het invoeren van een bronbestand. Dat kan een video zijn die je al eerder binnenhaalde, maar je kan ook een URL van een filmpje plakken. Vervolgens kies je of je wil converteren naar audio (wanneer je bijvoorbeeld een mp3 wil van een videoclip) of naar video.

Tot slot moet je het formaat kiezen. Die selectie kan je maken op basis van het type toestel waarop je het eindresultaat wil afspelen, maar je kunt ook manueel een formaat selecteren. Kies je voor de laatste optie, dan krijg je een extra stap waar je de videokwaliteit dient te selecteren. Ondersteunde videoformaten zijn flv, mpg, mkv, mp4, avi en mov, om er een handvol te noemen.

Zodra je alle instellingen naar wens hebt afgesteld, klik je op de groene convert-knop. Wil je meerdere opdrachten na elkaar invoeren, kies dan voor add to queue.

Hierna word je naar een nieuw venster geleid waar je de voortgang van het conversieproces kan volgen. Voor wie dat wenst is er de optie om de computer automatisch af te sluiten als de conversie voltooid is. Wanneer alles klaar is, verschijnt er een dialoogvenster waarmee je meteen naar het vernieuwde bestand kan navigeren.