Een Mac koop je niet voor de compabiliteit met niet-Appletoestellen. Toch beperkt niet iedere Macbookbezitter zich tot het Apple-ecosysteem. Wie steeds voor het beste toestel voor zijn noden wil kiezen, zal een allegaartje aan gadgets en computers bezitten, van Mac over Windows tot Android.

Data op al die toestellen actueel houden kan een hele klus zijn. Gelukkig helpt Syncmate. De tool is gratis voor wie zijn agenda en contacten overal up-to-date wil houden. De Expert-editie kost geld, maar werkt ook met foto’s, mappen en muziek.

[download_file]

Syncmate 5 kan overweg met een hele lijst aan toestellen en diensten: Android, iOS, een andere Mac of een aangesloten toestel, een Google-account, Dropbox, iCloud en MTP-toestellen.

De vorige versie, Syncmate 4, is nog flexibeler. Daarmee kan je synchroniseren met je Sony PSP, Windowstelefoon of computer, Blackberry en iPod Nano. Zowel versie 4 als 5 zijn via de website te downloaden, Syncmate 5 kan je ook hier binnenhalen.

Om je Mac te synchroniseren met een andere computer dien je de software te installeren. Ook op de niet-Mac zal je een tooltje moeten zetten, anders kan Syncmate er immers niet aan. Voor Android vind je die tool gewoon in de Playstore.

Syncmate doet niets wat andere apps niet kunnen. Maar indien je meerdere toestellen met verschillende software hebt, zal het programma je het leven gemakkelijker maken.