Wie wel vaker een hele reeks documenten wil afdrukken, weet dat daar al snel heel wat tijd in kruipt. Je moet de bijhorende programma’s opstarten, de documenten inladen, voor elk document een printopdracht geven, enzovoort. Dat heeft Print Conductor goed begrepen: dit programma laat je uiteenlopende documenten snel in batch afdrukken.

De gratis versie van Print Conductor is nagenoeg identiek aan de betaalde variant (49 Amerikaanse dollars), maar mag je alleen voor niet-commerciële doeleinden gebruiken. Het programma is erg gebruiksvriendelijk. Je hoeft slechts de gewenste documenten naar het venster te verslepen of die via het Add documents-menu op te laden, waarna je de juiste printer selecteert en op Start drukt. Even later drukt Print Conductor de gevraagde documenten een voor een naar die printer af.

[download_file]

Print Conductor kan met verschillende documenttypes overweg, en het maakt niet uit in welke volgorde je ze in je batch opneemt. Daar horen onder meer doc(x), xsl(x) en ppt(x) bij, maar ook txt, csv, html en een reeks afbeeldingsbestanden zoals tiff, png, bmp, gif en jpg.

Handig is ook dat je de lijst met documenten kunt exporteren. Moet je later nog eens dezelfde documenten afdrukken, dan hoef je die lijst gewoon maar te importeren.

Verder kan je nog aangeven dat je slechts een bepaald aantal pagina’s van elk document wil afdrukken (bijvoorbeeld alleen pagina’s 2 tot 4) en kun je vanuit de tool ook het eigenschappenvenster van de gekozen printer openen en aanpassen.

Kortom, Print Conductor is een uitstekend programma voor wie geregeld meerdere documenten tegelijk moet afdrukken.

External links

Printen in batch