Windows Verkenner kan miniatuurafbeeldingen tonen voor een aantal mediabestanden, maar kan zeker niet met alle formaten overweg. Stuit je al te vaak op lege miniaturen, installeer dan Media Preview: die breidt het aantal ondersteunde mediaformaten op een indrukwekkende wijze uit.

Media Preview mikte aanvankelijk op videobestanden, maar heeft daar in de recentere versies ook ondersteuning voor afbeeldingen en audiobestanden aan toegevoegd. Tijdens de installatie kan je echter zelf aangeven of je Media Preview al dan niet voor de drie mediatypes (video, muziek, afbeeldingen) wil kunnen aanspreken.

[download_file]

Meteen na de installatie duikt dan een uitgebreid configuratievenster op, waar je in eerste instantie aangeeft welke bestandsextensies je door Media Preview wilt laten afhandelen. Dat zijn er indrukwekkend veel. Zo tellen we bij Video Formats circa 46 extensies, bij Audio Formats zo’n 27 en bij Image Formats 15 extensies. Daarbij komt dat het mogelijk is zelf bijkomende extensies toe te voegen. Verder zijn er nog een reeks configuratie-opties die je het uiterlijk van de miniaturen op allerlei manieren laten bijspijkeren.

Je hoeft overigens niet bang te zijn je Verkenner van slag te brengen: bij elk van de drie mediatypes tref je de knop Restore System Default Settings aan, waarmee je netjes terugkeert naar de standaard systeeminstellingen.

External links

Babelsoft.net