Iedere gebruiker heeft wel zijn favoriete browser, of dat nu Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari, Opera of een ander, minder bekend exemplaar is.

Nogal wat browsers laten je bepaalde data automatisch veiligstellen in de cloud. Is dat niet het geval – of speel je graag op zeker – dan zorg je maar beter voor een (lokale) back-up van al die data. Dat is precies wat Hekasoft Backup & Restore voor je doet.

[download_file]

Hekasoft Backup & Restore is er in twee versies: een waarbij je de kans krijgt additionele software van derden mee te installeren en een waarbij alleen Hekasoft Backup & Restore op je systeem terechtkomt. De keuze lijkt ons niet zo moeilijk.

Ook onbekende browsers
Meteen na de installatie duikt dan een venster op met een uitklapmenu waarin je aangeeft van welke browser je allerlei data, zoals bladwijzers, extensies en andere instellingen wil back-uppen. De lijst met ondersteunde browsers is indrukwekkend lang. Wij tellen maar liefst 24 verschillende browsers, met namen waarvan we zelfs nog niet eerder hebben gehoord, zoals Rockmelt, SlimBoat en Wyzo.

Handig is wel dat je via het configuratievenster Backup & Restore zo kunt instellen dat die in het uitklapmenu voortaan alleen nog de namen toont van de browsers die echt op jouw systeem staan geïnstalleerd.

Verder staat je eigenlijk weinig meer te doen dan de gewenste browser te kiezen (jammer genoeg slechts één tegelijk), Backup maken aan te klikken en de knop Starten in te drukken. Zodra je hebt aangegeven waar je het back-upbestand wil laten terechtkomen gaat Backup & Restore aan de slag. Een proces dat nauwelijks enkele seconden in beslag neemt.

Een back-up terugzetten is nauwelijks moeilijker. Je kiest opnieuw de gewenste browser, stipt Backup terugzetten aan en verwijst naar het juiste back-upbestand. Een seconde of wat later is je browser weer netjes van je vertrouwde gegevens en instellingen voorzien. Zo makkelijk kan het dus zijn.

External links

Maak een snelle back-up van je browser