MyMusicCloud verzamelt de muziek uit je iTunes- en Windows MediaPlayer-bibliotheek, uit je Dropbox of Google Drive map of uit om het even welke map op de harde schijf. Vervolgens parkeert de dienst al deze mediabestanden op haar servers zodat je de muziek kan streamen naar elke computer, smartphone of tablet en zelfs naar de Samsung-televisietoestellen die de app ondersteunen. 

STAP 1 / Opladen

Eerst maak je een account op www.mymusiccloud.com. Daarna kan je je aanmelden via e-mail of via Facebook. Vervolgens stuur je de muziekbestanden die je hebt verzameld naar de servers van MyMusicCloud. Dat kan op drie manieren. Ofwel kies je om de volledige collectie uit de iTunes- of Windows MediaPlayer-bibliotheek op te laden. Ofwel klik je op de knop Handmatig om afzonderlijke muziekbestanden toe te voegen in MyMusicCloud. De laatste manier verloopt via Google Drive of Dropbox. Je meldt je vanuit de website aan bij deze online opslag en geeft My Music Cloud toegang tot de muziekbestanden. Wees geduldig, want het uploaden verloopt behoorlijk traag.

 

STAP 2 / Synchroniseren

Eenmaal de muziek op de servers staat, kan je die bereiken met iedere computer en alle mobiele toestellen waarop je met je mailadres en je MyMusicCloud-wachtwoord inlogt. Daarna kan je de apps installeren op je smartphone, tablet of tv. Als dat is gebeurd, zal je merken hoe soepel de synchronisatiefunctie werkt. Om een voorbeeld te geven, wanneer je op de kantoor-pc een bepaalde song beluistert en onderbreekt, kan je die thuis via je mobiel toestel verder afspelen vanaf het punt waar je gebleven was. My Music Cloud synchroniseert ieder apparaat rechtstreeks in de cloud en niet met een ander computer.

 

STAP 3 / Formules

MyMusicCloud werkt met twee abonnementen: het gratis basisabonnement en het onbeperkt abonnement. In beide mag je een onbeperkt aantal nummers importeren en opslaan. In het basis abonnement kan je echter slechts 250 nummers synchroniseren naar elke toestel, dat betekent dat je het offline op je smartphone moet stellen met maximum 250 nummers. Wil je onbeperkt synchroniseren en offline afspelen dan betaal je 40 dollar per jaar.

 

STAP 4 / Opgeslagen en afspeelbaar

Doordat je in het gratis abonnement onbeperkt muziek online kan opslagen, terwijl je slechts maximum 250 nummers kan synchroniseren, is er een verschil tussen opgeslagen nummers en afspeelbare nummers. Wanneer je 1.000 nummers hebt opgeslagen zullen er slechts 250 afspeelbaar zijn in de basisformule en wacht de rest van de geüploade muziek op je in jouw persoonlijke cloud. Kies je voor het Unlimited-abonnement dan weet je dat je muziekcollectie veilig is. Wanneer je pc crasht of wanneer je de telefoon kwijtraakt, kan je alle muziek opnieuw downloaden.

 

STAP 5 / Afspelen

Het afspelen verloopt eenvoudig. Je beschikt zoals bij iedere player over de klassieke tabbladen: Nummers, Albums, Artiesten en Afspeellijsten. Helemaal in de rechterbenedenhoek van de player kan je nog een blauw driehoekje laten verschijnen om de Liedjesteksten tevoorschijn te halen. Die plukt het programma rechtstreeks van het internet. Terwijl de muziek afspeelt, kan je nummers aan de wachtrij toevoegen.