Moet jij een computer delen met één of meerdere mensen? Dan kan het best handig zijn om je belangrijke privézaken geheim te houden.

Je hebt onder Windows de mogelijkheid om met meerdere profielen te werken, maar echt helemaal zeker dat je documenten privé zijn, ben je niet. Met Wise Folder Hider, de naam zegt het zelf, kan je belangrijke data naar een map slepen en daarna verbergen. Een beetje privé kan nooit kwaad, toch?

STAP 1 / Reclame

Je vindt Wise Folder Hider op www.wisecleaner.com/wisefolderhider.html. Klik rechts op de grote groene downloadknop om naar de downloadsite te gaan. Hier moet je even oppassen. Je ziet namelijk drie overduidelijk grote downloadknoppen, maar die downloaden extra reclamesoftware. Dat wil je natuurlijk niet. Klik centraal op het blauwe Direct Download Link om wel het correcte installatiebestand te downloaden. Op het einde van de installatie moet je zeker Download more free software now uitvinken. Toegegeven, de start is niet optimaal, maar vanaf hier werkt alles veel beter.

 

STAP 2 / Wachtwoord

Als je alles goed hebt gedaan, staat er nu een icoontje op het bureaublad. Dubbelklik hierop om te starten. Wise Folder Hider vraagt onmiddellijk een wachtwoord waarmee je de geheime map wil beveiligen. Daarna krijg je automatisch een reclameboodschap rechtsonderaan. Klik die weg. Je geheime mappen en bestanden krijgen stilaan vorm.

 

STAP 3 / Op slot

Als test start je best door een bestand te ‘verbergen’. Klik op Hide File en kies een bestand ergens op je computer. Onmiddellijk zie je het bestand in Wise Folder Hider staan. Als je nu naar de locatie van datzelfde bestand gaat kijken, zal je zien dat het weg is. Niet echt weg, maar verborgen natuurlijk! Hide Folder doet namelijk exact hetzelfde, maar hier verberg je een volledige map. Achteraan bij Operation heb je drie keuzes: Open, Unhide en Set Password. Klik op Open om de map te openbaren. Unhide zorgt ervoor dat de map opnieuw zichtbaar is op je computer. Set Password stelt een wachtwoord in van een specifieke map of bestand, dat je opnieuw nodig hebt om te ontgrendelen.

 

STAP 4 / Verborgen USB

Je kan met Wise Folder Hider ook USB-sticks onzichtbaar maken als daar gevoelige informatie op staat. Daarvoor moet je eerst wel een USB-stick insteken. Klik daarna op Hide USB Drive en kies de correcte stationsletter als je er meerdere hebt aangesloten. Klik op OK. Daarna vraagt het programma of je een wachtwoord wil instellen op de vergrendeling en ontgrendeling van de USB-stick. Je kan nee kiezen, maar het is veiliger om er toch eentje in te stellen. Daarna verschijnt in de lijst onderaan de stationsletter. Als je nu gaat kijken bij Deze Computer, zal de USB-stick niet meer zichtbaar zijn. Opgepast: dit geldt enkel op jouw computer waar Wise Folder Hider op staat. Steek je de USB-stick in een andere computer, dan is de inhoud wel zichtbaar. Enkel bruikbaar in thuissituaties.