Op de hoogte blijven van het laatste nieuws is niet altijd even eenvoudig. Soms heb je immers geen tijd om je favoriete website even na te kijken.

De oplossing is een RSS-feed die zich onopvallend op je scherm nestelt. De technologie bestaat al een tijdje, maar dat wil niet zeggen dat deze niet meer nuttig is. Alles hangt af van een programma dat goed met de feeds weet om te gaan.

[download_file]

Desktop Ticker plaatst feeds via een sobere, dunne balk op je scherm. Op de balk rolt de informatie de hele dag voorbij, zodat je niets belangrijks mist. Je kunt er zelfs voor kiezen om het programma de hele tijd op de voorgrond te houden, wat dankzij de dunne en onopvallende vormgeving een valabele optie is.

De kleine balk heeft een berg aan krachtige opties. Het uiterlijk is volledig te personaliseren, net als de snelheid en de richting waarop nieuws de revue passeert. Voordat je zelf RSS-feeds toevoegt, toont Desktop Ticker een link naar een handige onlinetutorial.

Om een korte samenvatting te krijgen van een interessant uitziende titel hoef je nog niet op de link te klikken. Beweeg er met je muis over en Desktop Ticker toont je extra informatie in een kadertje, zonder dat je daarvoor je browser moet openen. En als de het programma toch even in de weg staat, dan minimaliseer je het met een snelle klik op de knop.

De installatie van het programma is al even eenvoudig als het gebruik ervan. Je hoeft niet te vrezen voor toolbars of andere onuitgenodigde software. Als je op zoek bent naar een kleine, eenvoudige maar toch krachtige RSS-reader, dan is er geen reden om Desktop Ticker niet even een kans te geven.