Vooral wanneer je met een tragere inkjetprinter werkt, ben je even zoet wanneer je verschillende documenten na elkaar door de printer wil jagen. Je moet ieder document openen in zijn specifiek programma, de opdracht Afdrukken kiezen, even wachten en hopsa naar het volgende document. Met Print Conductor kan je een heleboel bestanden in één keer afdrukken en dat mogen zelfs bestanden in verschillende formaten zijn. 

STAP 1 / Afdruklijst

Print Conductor, gratis software die je downloadt op www.print-conductor.com, is een typische batch-tool. Batch betekent dat je verschillende opdrachten in een lijst zet en die met één druk op de knop laat afwerken. Wanneer je het programma voor het eerst opent, sleep je de documenten in de afdrukrij van het centrale vak. Print Conductor ondersteunt 15 verschillende bestandstypes en daarin zitten bijvoorbeeld alle Office- en PDF-indelingen. In het vakje daaronder selecteer je een printer en de knop Change Settings gebruik je eventueel om de afdrukkwaliteit aan te passen. Klik op Start en zorg dat er voldoende papier in de printer zit.

 

STAP 2 / Extra’s

Print Conductor is gratis voor niet-commercieel gebruik. Er is wel één nadeel; de gratis versie zal per stapeltje afdrukken die je met deze software afwerkt telkens één blad toevoegen met daarop reclame voor de commerciële versie. In plaats dat je de wachtrij afdrukt, kan je de lijst exporteren om die later richting printer te sturen. Daarvoor gebruik je de knoppen Export List en Import List.