Start Screen Unlimited voegt enkele handige knoppen toe aan je startscherm voor Windows 8.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Windows is altijd een erg open besturingssysteem geweest, en met Windows 8 is dat niet anders. Als er voor jou een functie ontbreekt, bestaat er altijd wel ergens een programma dat aan de behoefte tegemoetkomt.

Start Screen Unlimited is zo’n tool. Hoewel het startscherm van Windows al heel wat functionaliteit biedt, is er nog ruimte voor verbetering, zoals dit programma aantoont.

[download_file]

Met Start Screen Unlimited kan je voor bijna elke functie een tegel op het startscherm aanbrengen. Blikvanger zijn de snelkoppelingen voor de functies afsluiten, heropstarten, slaapstand en stand-by. Ook een zoekbalk van Google kan je rechtstreeks op je startscherm plaatsen, en veelgebruikte functies, die groepeer je gewoon in een handig snelmenu.

Gratis of betaald
Start Screen Unlimited is er in een gratis en een betaalde editie. Met de gratis editie kun je al heel wat aanpassingen doorvoeren, maar voor submenu’s zul je naar de betaalversie moeten kijken.

Na de installatie van het programma verschijnt er een toolbar in de rechterbovenhoek van het startscherm. De werkbalk verplaatsen doe je door op de lemniscaat te klikken. Het zoekvenster werkt alleen met een toetsenbord, dus gebruikers van een tablet kijken beter naar de officiële Google zoeken-app.