Tientallen pagina’s in eenzelfde document is niet niks, ook niet voor Word. Het wordt meteen een stuk handzamer als je de tekst in verschillende documenten opsplitst. Een algemene inhoudstafel maken wordt dan wel lastiger. In deze workshop doe ik je een methode aan de hand waarmee dat toch mogelijk wordt.

STAP 1 / Snelverwijzigingen

Allereerst creëer je een nieuw Word-document dat uitsluitend als inhoudsopgave dienst zal doen. Ga naar het menu Invoegen en kies in de rubriek Tekst de optie Snelonderdelen. Hier selecteer je achtereenvolgens Veld en – bij Veldnamen – de optie RD (Reference Document). Zorg wel dat dit document zich in dezelfde map bevindt (of zal bevinden) als die van je inhoudstafel-document. In dit geval plaats je dan een vinkje bij Pad ten opzichte van huidige document. Bevestig met OK. Herhaal dat voor alle gewenste subdocumenten.

 

STAP 2 / Inhoudsopgave toevoegen

Word heeft de verwijzingen naar je subdocumenten toegevoegd. Valt daar niets van te merken, ga dan naar het Start-menu en klik op het alinea-knopje (Alles weergeven) in de rubriek Alinea. Sla het document nogmaals op. De verwijzingen zijn er, de inhoudsopgave nog niet. Positioneer de muiscursor helemaal bovenaan je document (nog voor het eerste veld) en druk op de Enter-toets. Ga naar het menu Verwijzingen en klik op Inhoudsopgave. Selecteer een van beide ‘automatische inhoudsopgaven’. Als alles goed is, verschijnt meteen de inhoudstafel. Toch niet? Plaats de muiscursor dan in de code en druk op Alt+F9.

 

STAP 3 / Inhoudsopgave bijwerken

Als je goed kijkt zal je zien dat de paginanummers in de inhoudsopgave bij elk nieuw subdocument weer vanaf 1 beginnen. Er zit dan ook weinig anders op dan dat voor elk subdocument (vanaf het tweede) even aan te passen. De bedoeling is nu dat je de paginering niet vanaf 1 laat beginnen, maar vanaf het paginanummer dat volgt op het hoogste paginanummer uit het vorige document. Klik opnieuw op Paginanummer en kies Opmaak paginanummers. Bij Beginnen bij vul je het gewenste startnummer in. Bevestig met OK. Heb je alle subdocumenten aangepast, ga dan weer naar je inhoudsopgave. Klik die aan en kies Tabel bijwerken. Zo, dat klopt weer als een bus.