Je hebt een aardig heterogeen netwerkje: een paar Windows-pc’s, een Mac en een paar tablets. Leuk, behalve als je snel een paar bestanden tussen toestellen wilt uitwisselen. Van je pc naar je Mac bijvoorbeeld, of van je iPad naar je pc. Met FileDrop gaat dat een heel stuk comfortabeler.

Voor alle duidelijkheid: FileDrop is gratis voor Windows en Mac OS X, maar voor iOS moet je er een bescheiden bedrag voor over hebben (0,89 euro). Op het moment van dit schrijven is een Android-app nog in volle ontwikkeling.

[download_file]

De werking is geniaal door haar eenvoud. Je zorgt ervoor dat de toestellen zich in hetzelfde netwerk bevinden – al dan niet draadloos – en dat je op beide apparaten FileDrop hebt geïnstalleerd. Wil je een bestand (of de inhoud van je klembord) delen, start dan FileDrop op en versleep het bestand naar het kleine, beweegbare venster op je scherm (de ‘dropzone’), meer bepaald op het pictogram dat het andere apparaat voorstelt. Inderdaad, elk apparaat waarop FileDrop actief is en dat zich in je netwerk bevindt, krijgt een eigen pictogram mee in de dropzone.

Zodra de gebruiker (of jijzelf) op het andere toestel het doorgestuurde bestand accepteert, wordt het werkelijk naar dat toestel geüpload via je netwerk. Je kan het bestand dan vanuit de dropzone benaderen. Of je gaat via het ingebouwde bestandsbeheer naar de standaard downloadmap van FileDrop. Deze locatie kan je overigens op elk moment wijzigen.

External links

Website FileDrop