Niet alle foto’s zijn bureaubladmateriaal. Toch is het plezierig om bijvoorbeeld vakantiefoto’s de revue te zien passeren, zonder dat je daarvoor je werk moet stopzetten om een diavoorstelling te starten.

Free Photo Frame toont op een onopvallende manier één of meerdere foto’s in een klein kader op je bureaublad. Vergelijk de functie met een echt fotolijstje op je bureau: een gezellige decoratie die niet in de weg komt te staan van je productiviteit.

[download_file]

Na het doorlopen van de installatiewizard opent er eenmalig een browservenster met reclame. Klik gerust weg. Het programma manifesteert zich op het bureaublad als een vrij potsierlijke lijst, voorlopig zonder foto in. Klik rechts op het kader, en dan op Open Settings om naar de instellingen te gaan.

In de eerste tab heb je keuze uit een heel aantal kaders. De meeste zijn vrij druk maar onderaan vind je enkele soberdere exemplaren voor wie van een minimalistische look houdt. Helemaal onderaan kan je kiezen of het fotokader mee moet opstarten met Windows (standaard is dat aangevinkt).

Via de tweede tab kan je één foto kiezen om in de fotolijst te steken, of je kan kiezen voor een diashow. Vink voor de laatste optie slideshow aan en kies een map met leuke foto’s. Verder kan je instellen hoelang Free Photo Frame elke foto moet weergeven en of er een specifieke volgorde aangehouden moet worden.

Alleen jpeg
Hou er rekening mee dat Free Photo Frame alleen met de jpeg-extensie overweg kan. Als je het fotolijstje even beu bent, kan je er rechts op klikken en Hide selecteren. De volgende keer dat je de computer opstart zal het terug zijn, tenzij je dat hebt afgevinkt in de opties.