Het is bekend dat vooral freeware en shareware allerlei extra tools mee installeren, al dan niet heimelijk. Die duiken dan vaak op in de vorm van browsertoolbars.

Nu kan je die in de meeste moderne browsers wel weer verwijderen met behulp van het ingebouwde extensiebeheer. Maar nog makkelijker en sneller gaat dat met Toolbar Cleaner.

[download_file]

Alle extensies in één oogopslag
Toolbar Cleaner laat zich snel installeren en zodra je het opstart, krijg je in één oogopslag alle geïnstalleerde extensies van je browser(s) te zien. Het programma kan met Internet Explorer, Firefox en Google Chrome overweg en detecteert zowel de klassieke toolbars als de zogenoemde BHO’s (Browser Helper Objects). Met een druk op de knop kan je alle gedetecteerde items in één keer weghalen, maar je kunt die opschoonoperatie ook beperken tot items die je zelf selecteert.

Toolbar Cleaner ruimt de gewraakte items dan meteen op. Maar het wijst er op het einde wel fijntjes op dat er mogelijk nog andere programma’s buiten je browser, die op een of andere manier samenwerken met de extensie, geïnstalleerd kunnen zijn.

Daarom biedt de tool je meteen aan het Windows Configuratiescherm voor je te openen zodat je zelf een en ander kan nagaan in de lijst met geïnstalleerde programma’s.

Extra tabblad
We vermelden nog dat Toolbar Cleaner een tabblad bevat met een overzicht van de programma’s die automatisch mee met Windows opstarten. Die kan je dan op vergelijkbare manier van hieruit verwijderen, maar we zien eigenlijk weinig redenen om dat niet vanuit Windows zelf te doen, bijvoorbeeld via Msconfig.

Jammer maar helaas: ook Toolbar Cleaner installeert standaard een extra programma mee en wijzigt de startpagina van je browser! Wil je dat niet, vergeet dan niet de twee vinkjes te verwijderen aan het einde van de installatie.

External links

Weg met die vervelende toolbars!