Een cartoon maken van een foto kan je tegenwoordig met de meeste smartphones wel, maar wat als je toestel dat toch niet kan of je een oudere foto wil bewerken? Ik heb al verschillende toepassingen van cartoons gezien op uitnodigingen of fotoboeken. Misschien een leuk idee voor creatief kerstkaartje dit eindejaar? Tijd om aan de slag te gaan en een cartoon te maken!

STAP 1 / Mobiele app

In mijn voorbeeld heb ik voor een portret gekozen. Portretten kunnen leuke cartoons geven, maar ook kleurrijke landschappen geven soms verrassende resultaten. Zorg er telkens voor dat je iets hebt waar reliëf in zit om een duidelijke cartoon te maken. Om een cartoon te maken, surf je naar cartoon.pho.to. De website heeft ook een Android- en iOS-app, Pho.to lab, waar je op je smartphone een cartoon-effect kan toepassen. In deze workshop focus ik op de online website Pho.to.

 

STAP 2 / Bestandskeuze

Surf naar cartoon.pho.to. Daarop kan je kiezen van waar je foto komt: een internetadres, van Facebook of lokaal op je computer. Kies je Facebook, dan moet je eerst je inloggegevens invullen en pho.to toegang geven tot je albums. Een URL is het meest eenvoudig: kopieer en plak het internetadres in de adresbalk. In deze workshop ga ik een foto lokaal uploaden. Klik op From disk en kies je foto op de correcte bestandslocatie. Klik daarna op Openen onderaan om de foto te verzenden. De verzending kan een tijdje duren, afhankelijk van de fotokwaliteit en je internetverbinding.

 

STAP 3 / Snelle cartoon

De website maakt van de foto automatisch een cartoon. Als extra functie heb je ook de mogelijkheid om een gezicht in een foto te centreren. Vink hiervoor Face auto crop aan net naast Cartoon effect. Ben je klaar? Klik dan onderaan op Save and share om de foto te bewaren. Finaal krijg je het resultaat te zien in een groter formaat, met een link links onderaan de foto om te delen. Je kan de foto ook delen op sociale netwerksites door op het bijhorende logo onderaan te klikken. Wil je hem gewoon naar je bureaublad downloaden? Klik dan rechts onderaan op Download.