Wanneer je een bepaalde website wil openen of een specifiek bestand wil downloaden op je smartphone, is het soms handiger om op zoek te gaan via een vaste pc. Lang niet alle websites hebben immers een mobiele versie, wat browsen op een klein schermpje lastig kan maken. 

De QR Code-plug-in (browserextensie) voor Firefox maakt het erg gemakkelijk om een URL vanaf je pc snel op je smartphone of tablet te openen.

Klik onderaan op de link om de plug-in voor je Firefoxbrowser te installeren. Daarna klik je op de grote groene knop Toevoegen aan Firefox, en volg je de instructies. Je browser zal opnieuw moeten opstarten.

Zodra je Firefox opnieuw hebt geopend, verschijnt er rechts een nieuw pictogram, naast de knop voor de startpagina. Klik op het pictogram om een QR-code te genereren voor de openstaande pagina. Het scherm zal verduisteren en de QR-code zal groot verschijnen, zodat je deze gemakkelijk kan scannen met je mobiele toestel.

Om verder te surfen klik je simpelweg eender waar in het scherm. Door rechts te klikken op de afbeelding met de code kan je ze opslaan.

De plug-in kun je hier downloaden.

External links

Download hier de add-on