De middelste muisknop is de meest ondergewaardeerde knop op een standaard muis.

Natuurlijk kan je ermee scrollen, maar daartoe druk je de knop niet in. Online kent heeft hij wel wat nut, zoals het openen en sluiten van tabbladen, maar offline wordt de knop bijna actief verwaarloosd.

[download_file]

Folderspopup brengt daar verandering in. De kleine tool brengt functionaliteit naar je muis die iedereen die z’n pc intensief gebruikt zal weten te waarderen. De knop opent een klassiek Windowsmenu met daarop snelkoppelingen naar je meest gebruikte mappen. De functie werkt in elk aan Windowsgerelateerd venster maar niet in andere programma’s, zodat het menu niet op storende momenten verschijnt.

Het programma hoeft niet geïnstalleerd te worden, kies de juiste versie in het zipbestand, pak het uit en plaats het exe-bestand ergens uit de weg. Zodra het programma is geactiveerd verschijnt er een icoontje rechtsonder in je taakbalk waarmee je kan aanpassen welke mappen er op het menuutje verschijnen.  Als je enthousiast bent over de tool kan je via opties aanvinken dat hij mee opstart met Windows.

Een programma hoeft niet ingewikkeld te zijn om geniaal uit de hoek te komen. Folderspopup neemt amper systeembronnen in beslag, dus er is geen reden om het geen kans te geven, het zal je workflow ten goede komen.