De computer is voor velen één van de meest gebruikte voorwerpen die ze bezitten. Je weet vast hoe vaak je achter je pc zit, en waarschijnlijk heb je ook wel een idee van de programma’s die je het meest gebruikt.

Hoeveel bandbreedte je er precies doorjaagt iedere maand zal voor velen al iets minder duidelijk zijn, en raden welke toetsen je het meest indrukt wordt al helemaal moeilijk.

[download_file]

Whatpulse is een gratis tooltje dat je computergebruik in kaart brengt met overzichtelijke statistieken, grafieken en heatmaps. Het programma houdt bij welke toetsen je het meest indrukt, hoe vaak je met je muis klikt, in welk deel van je scherm je cursor dan staat, hoeveel bandbreedte je iedere dag verbruikt, hoelang je pc gemiddeld aan staat en meer.

Via een overzicht met verschillende tabs kan je dan over periodes van een dag tot enkele maanden nagaan op welke manier je de computer gebruikte. Duidelijke kaarten en grafieken tonen aan wat veel gebruikt wordt en wat niet. Wie wil kan zijn resultaten online zetten en vergelijken met de rest van de wereld.

Download Whatpulse hier om het programma te proberen. De installatiewizard probeert je geen overbodige software aan te smeren. Op het einde wil Whatpulse wel WinPcap installeren, maar dat is om je netwerkverbruik te kunnen weergeven. Niets om je zorgen over te maken dus.

Zodra Whatpulse op je systeem staat, begint het bij te houden wat je doet. Hoe langer je de tool gebruikt, hoe accurater de resultaten zullen worden. Hou een oogje in het zeil, en wie weet verrassen de resultaten je wel.