In de meeste gevallen wil je een continue internetverbinding op je pc. Soms kan het echter een goed idee zijn het internet slechts voor een korte periode beschikbaar te maken. De kabel in- en uittrekken is één mogelijkheid, maar niet de meest elegante (en nogal lastig bij draadloos internet). Met InternetOff  gaat dat een stuk eleganter.

Meteen na de installatie verschijnt InternetOff in het Windows systeemvak. Van hieruit kan je op elk moment aangeven dat je internet wil uitschakelen. Die wijziging zet zich nagenoeg meteen door. Op vergelijkbare manier kan je internet ook weer inschakelen, waarbij je de keuze krijgt tussen ‘zonder meer aanzetten’ (lees: tot je de pc uitschakelt of tot je InternetOff bewust weer de opdracht geeft de netwerkadapter uit te schakelen) en tussen aanzetten gedurende 5, 10, 15, 30 of 60 minuten. Als je dat zo instelt, wordt je eerst om een wachtwoord gevraagd.

[download_file]

We zien InternetOff wel nut hebben in bijvoorbeeld de volgende situaties: je wilt de internetconnectiviteit uit veiligheidsoverwegingen tot een minimum beperken (bijvoorbeeld omdat je met een ‘onveilig’ systeem werkt, zoals Windows XP dat vanaf april 2014 niet langer door Microsoft wordt ondersteund) of je wil het internetgebruik van je (jonge) kinderen beperken tot een uurtje of wat.