Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar het aanmeldingsscherm van Windows kan je in de instellingen nergens aanpassen. Je moet het rooien met de standaard achtergrond, terwijl je je bureaublad wel naar wens kan instellen. Na wat zoeken, vond ik toch een manier om in Windows 7 je inlogscherm te personaliseren. Aan de slag!

STAP 1 / Register

Om de achtergrond van het aanmeldingsscherm te personaliseren, moet je eerst het Windows Register induiken. Typ regedit in de zoekbalk onder Start en druk op Enter. Ga daarna naar HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionAuthenticationLogonUIBackground en zoek naar OEMBackground. Dubbelklik hierop en verander in het venster Waardegegevens het cijfer nul naar één. Klik op OK om af te sluiten en sluit ook Windows Register ineens af.

 

STAP 2 / Groepsbeleid

Let er nu op dat je zeker geen nieuw thema kiest in Windows 7. Doe je dat toevallig wel, dan springt Windows Register automatisch terug naar de standaardinstellingen, waardoor je opnieuw stap 1 moet doorlopen. Om dat te voorkomen moet je naar het Windows Groepsbeleid gaan (werkt alleen in Windows 7 Pro) . Klik op Start, typ Groepsbeleid bewerken en bevestig met Enter. Je krijgt een nieuw venster met twee onderdelen: Gebruikersconfiguratie en Computerconfiguratie. Ga via de mappenstructuur links naar ComputerconfiguratieBeheersjablonenSysteemAanmelden en dubbelklik rechts op Altijd aangepaste achtergrond gebruiken voor aanmeldingsscherm.

 

STAP 3 / Beeld kiezen

Vink in het nieuwe venster Ingeschakeld aan, en bevestig met Toepassen en met OK. Ziezo, voortaan staat Windows open voor nieuwe achtergronden voor het aanmeldingsscherm. Er zijn wel een paar voorwaarden voor dit beeld. Het mag om te beginnen niet groter zijn dan 256 kB. Kies ook voor een beeld met bijna dezelfde resolutie als je scherm. Zo voorkom je dat het beeld uitvergroot wordt of niet correct wordt weergegeven.

 

STAP 4 / Correct plaatsen

Om Windows 7 het nieuwe beeld te laten kennen, ga je naar C:WindowsSystem32oobeinfobackgrounds en kopieer je daar het beeld in. Het kan dat je nieuwe mappen info en backgrounds moet maken, moesten die nog niet bestaan. Wanneer je klaar bent, herstart je je computer. Als je alles goed hebt gevolgd, geniet je voortaan ook van een volledig eigen aanmeldingsscherm. Veel plezier ermee!